צמחוני על האש: כל המרכיבים של המנגל הצמחוני

ברביקיו, גריל, על האש: כששומעים ו/או חושבים על המילים האלה ישר חושבים על בשר, סטייקים, כנפיים ושאר מאכלים שכל כך אהובים על מכיני הגריל למיניו. אבל מה עם האורחים הצמחונים שלנו? ומה עם הצמחונים שרוצים גם הם לעשות על האש?

בשורות הבאות תראו כיצד אפשר להכין מנות צמחוניות על הגריל. הן מתאימות גם לצמחונים שבינינו וגם למי שפשוט רוצה לגוון קצת ולהוסיף כמה תוספות צמחוניות לגריל הבשר המסורתי שלו.

שיפודי ירקות צלויים על האש מתאימים גם לצמחונים וגם לאוכלי בשר שרוצים תוספת ליד הסטייק והכנפיים.

 

 


פה יש מתכון אחד ומתכון אחר (עם עוד כמה מנות צמחוניות) יש פה.

חצילים אוהבים אש – או ככה לפחות נדמה מהתוצאה. שוב, זה טוב לצמחונים וזה גם טוב בתור תוספת למנות הבשריות. כך או כך, זה מאוד טעים.

 

Source: tapuz.co.il via Tzippy on Pinterest


המתכון מהבלוג אמנות קולינארית.

סוג נוסף, ומאוד נפוץ, של שיפודים צמחוניים הוא שיפודים של טופו וחומרים דומים.

 

Source: alive.com via Jessy on Pinterest


 
בתמונה רואים שיפודי קבב מסייטן ואת המתכון (באנגלית) תוכלו למצוא פה. מתכון (בעברית) לשיפודי טופו תמצאו פה. למתקדמים יש שיפודי טופו אסייתיים על גבעולי עשב לימון. ובאותו הנושא פה תמצאו מתכון לקבב סויה על מקל קינמון.

גבינת חלומי מתנהגת בצורה מושלמת כשהיא נפגשת עם הגריל. היא מתאימה לשיפודים מעולים שיגרמו גם לקרניבורים מושבעים לחשוב על המרת דתם.

 


 
בתמונה אלו הם שיפודי חלומי עם משמשים. למתכונים: פה תמצאו מתכון בסיסי לשיפודי חלומי; הנה מתכון קצת יותר מתקדם, וגם מתכון של חלומי עם תאנים.

פטריות פורטובלו יכולות להיות תחליף לסטייקים והמבורגרים כשהן נצלות היטב על הגריל.

 


 

מתכון מוצלח במיוחד מצאתי דווקא באתר שמוקדש לבשר ואוהביו.

קלח תירס בעונה הוא תוספת מצוינת לכל ברביקיו.

 


 
כאן תקראו איך מכינים בקלות תירס על האש. פה תמצאו מתכון של תירס ברוטב סויה חריף.

מי שעוד לא בא על סיפוקו יוכל למצוא עוד הרבה רעיונות ומתכונים באתר הזה באנגלית. האחרים כבר עזבו בריצה כדי להדליק את הגריל ולחפש ירקות.

אהבתם? בואו להתרשם ולאהוב גם את מבחר הגרילים המיוחדים שלנו !

בתיאבון!