לא על הבשר לבדו
איך להכין סלטים ביתיים לצד הגריל (ובלי להתאמץ)

     

הקצב שלכם מכין את הקציצות הטעימות ביותר,
לסטייק ונקניקיות אין צורך במתכון
ואת המרינדה הסודית שלכם
בין כה וכה לא תגלו לאף אחד.

מתכונים לבשר על האש
יש כחול אשר על שפת הים
והיום לא ניכנס לאיך מכינים קבב.

 

בשורות הבאות לפניכם מככבים מתכונים לירקות ולסלטים אשר מצטנעים בפינת השולחן אך מהווים חלק בלתי נפרד מכל חגיגת "על האש". אל תסתפקו בקנויים מהסופר! ישנם מתכונים קלים וטעימים לסלטים ביתיים אשר ישדרגו לכם את המנגל הבא, יחמיאו לאיזה סוג בשר שתבחרו וישמחו את לב הצמחונים שבחבורה שהסתפקו עד כה בחומוס ופיתה.

קרשי חיתוך, הכן!

 

סלט מלפפונים הונגרי

סלט חמצמץ ומרענן, במיוחד ליד כמויות של בשר. תחליף נהדר לחמוצים מקופסה!

5 מלפפונים
בצל בינוני
כף מלח גס
כפית סוכר
רבע כוס חומץ לבן פשוט
חצי כוס מים

לפרוס את הפלפפונים והבצל לפרוסות דקות ולהניח על צלחת גדולה או מגש.
להמליח ולהניח להם למשך כחצי שעה לפחות, שיגירו נוזלים.

מלפפונים בהמתנה
בינתיים לערבב את חומרי הרוטב בכלי ההגשה או בקופסת פלסטיק המיועדת למקרר.
לשפוך את הנוזלים המיותרים שהגירו הירקות לכיור ולהוסיף את המלפפונים והבצל לרוטב. לערבב ולטעום ורק אם חסר מלח, להוסיף.
להשהות לחצי שעה לספיגת טעמים ולהגיש.

 

סלט תירס פשוט וטעים

קופסת שימורי תירס מסוננת
2 כפות מיונז
כפית מלח גס
בצל קטנטן קצוץ דק מאוד
גמבה גדולה ואדומה קצוצה לקוביות קטנות
3 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות בגודל קוביות הגמבה
חופן שמיר, עירית או כוסברה (או שילוב) קצוצים דק-דק

לערבב, להשהות כשעה ולהנות.

 

ירקות קלויים

האמת שזה בכלל לא מתכון אלא רק דרך הכנה.
הירקות האלה טעימים חמים, קרים ובכלל, בפני עצמם או בתוך סנדוויץ.
הסוד הוא להניח כל ירק על תבנית תנור משלו כי זמן ההכנה משתנה מירק לירק.
לאוהבים ירקות חרוכים נמליץ להפעיל את התנור למצב גריל בדקות האחרונות של האפייה.


לחתוך את הירקות:

קישואים פרוסים לרוחב
פלפלים צבעוניים חתוכים למקלות
ברוקולי חתוך לפרחים
גזר חתוך למקלות או פרוסות
שמן זית
מלח גס

לחמם את התנור לחום של כ-200 מעלות.
לסדר ירקות על תבנית אפיה.
לאפות בתנור.

 

 

ירקות ערוכים על תבנית אפייה

לפזר מעל כל מגש שמן זית ומלח גס בנדיבות, לעשות לירקות מסאז' עם השמן ולהכניס לתנור לכרבע שעה או עד שקצוות הירקות משחימים ומקבלים צבע נהדר. אפשר וכדאי להדליק את הגריל בתנור ולהשחים אותם עוד קצת. להגיש חם, קר או בטמפרטורת החדר.

עכשיו לכו להדליק את המנגל!